Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Bara en bild från en gången era

Hjältar och hjältar. Alla har vi väl någon speciell som man antingen ser upp till eller i alla fall håller lite på en piedestal. Någon som gör det mesta rätt. Om inte allihopa.

Greg LeMond var en sådan person för Prylbloggen. En cyklist som kom från ett sett från dåtidens cykelmått mätt litet men samtidigt geografiskt stort land, flög till Europa och gjorde kaoz med decennier av invanda – och oskrivna – Regler För Cyklister.

En av dessa som LeMond “bröt” mot var till exempel att unna sig en liten gelato i vardagen av träning, träning, tävling och mer träning. Otänkbart bland de kader av yrkesryttare som allesammans var stöpta i eoner av tung, tjock och måhända tradig tradition. Greg LeMond var på många sätt en nytänkare och en cyklist som färdades lite på tvären genom en sport som vid den här tiden ansågs – med rätta – vara en del av den kontinentala myllan i Europa. Eller “Yurup” som man sade i ´Staterna… Tacos, glass, hårdvara, tränings-setup, personlig utrustning, pedaler, glasögon (Oakley Razor Blades någon?) kontrakts-förhandlande och den ersättning som det resulterade i, var på många sätt ett paradigmskifte för den yrkesmässiga, professionella cykelsporten.

Prylbloggen var helt enkelt helt nere på allt som rörde Greg och försökte imitera Mannen genom att anskaffa ett Z-kit och matchande Giro AirAttack-hjälm med den där serietidnings-liknande / Andy Warhol-esqua Z:at. Det här fotot på LeMond under ´Touren -91 ringar fint in den här eran:

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.