Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Bontrager vrider upp volymen…

…på sina utmärkta kolfiberhjul Aeolus Pro 3V:

 

Ledtråden ligger i V:et som står för Volume. Ibland är ju mer helt enkelt mer av det gottiga och det är så man resonerat på Bontrager. Ju större volym desto mer luftkammare leder till mer komfort leder till att du tar gravelstigen som ser lite för knöglig ut – men ack så inbjudande. Fälgen – konstruerad efter princip OCLV (Optimum Compaction Low Void) – har en intern bredd på hela 25 millimeter. Jämför denna dimension med en klassiker från förr: Mavic:s MA40. Extern bredd 20.5 millimeter. Intern bredd mätt runt 15.5 och mellan hookarna som förankrar däckskanten – blott 13.5… Det är i sanning ny tider nu.

De genomgående axlarna mäter 12 gånger 100 millimeter fram och 12 gånger 142 millimeter bak. Har du en gaffel byggd mot 15 millimeters-standard lagerför Bontrager ändhylsor för att passa dessa. En annan intressant aspekt är att hjulen är flätade med 24 ekrar både fram och bak. En gång i tiden var hjul med så få ekrar förpassade till den mest specialistiska av specialhyllor – den märkt Superleggera… Återigen, det är nya tider nu. Bontrager uppger heller ingen viktgräns för Aeolus Pro 3V. Gott så.

Så vad stoppar dig? Skaffa ett par Aeolus Pro 3V och Go Full Groad:

Läs mer på Treks hemsida här 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.