Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

CX-champ Hyde:s SuperX:ar

Prylbloggen har en infatuation med CX. Har egentligen alltid haft det. Cykeltypen är ju så tvärvetenskapligt tvärcyklande genom allehanda discipliner, cykelfilosofier och underlag. Asfalt, grus, gravel, stig, sten och allmänt jävliga vägar? N minus 1? Ja faktiskt. Kom ihåg var ni läste det först

Och PB har alldeles särskilt en crush på Cannondale:s SuperX. En cykel som egentligen bakåtblinkar en del med sitt i stort sett horisontella topprör. Men det är också en orsak varför vi gillar den så skarpt. I SuperX bakas ett traditionellt utseende med högst kontemporära tekniker. Vissa av dem helt märkesunika som exempelvis systemet som kallas AI.

De senaste årens CX-sensation Stephen Hyde har tre stycken att välja mellan:

En annan iakttagelse är att Cannondale:s SuperX Di2 är en av väldigt få CX-hojar som från fabrik kommer setup:ad med Shimano:s utmärkta elektron-växlar. I en 1x-konfiguration. Tumme upp.

Läs mer på Cannondale:s hemsida 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.