Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

En bit stål, en svets och en hel hög med ambition

Det är ju just det som är tjusningen med denna – den bästa av tidsåldrar för att vara intresserad av cykel. När Prylbloggen tänker tillbaka så fanns det ett rejält knippe med måttbyggare för en herrans massa år sedan, men hela gräsrotsdelen av custombyggeriet har liksom hittat den sjunde växeln nu. Vad som skapas därute i lador, garage och vardagsrum(?) är imponerande.

Kikar man lite djupare på Instagram, så hittar man lite alltsom. Och se vad våra grannar i Finland och Konga Cycles har brazeat ihop:

Vackrare och mer ändamålsenlig frampakethållare var det länge sen vi såg. Ponera för en stund investeringen i mantimmar för att få alla dessa delar att linea upp rätt med bitarna bredvid. Och att sedan jigga upp rubbet – med rätt alignment – och tacka ihop alla korta rörbitar. Ja precis.

Läs mer på Kongas hemsida. Och yes, alla talar finska

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.