Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

En fri tanke om en potentiell ombyggnad av en Skeppshult

En tanke som undertecknad har funderat på ett tag och många gånger. PB bor nämligen i Stockholm och som säte för det metrosexuella och tvär-velointresserade demografin i Sverige, ser man en veritabel potpurri av olika sorters cyklar på en daglig basis. Alltid lika intressant att se vilka sorts härken, kolfiberraketer, singlespeeds från brittiska containerföretag och precis allting däremellan som folk pendlar till sina dagliga bröd med.

En sådan synnerligen trevlig stadscykel är Skeppshults STC. Det är något med den där raka, råa, minimalistiska ramen som skapar ett stort fantasimoln hos Prylbloggen. Den raka framgaffeln särskilt så. Kanske är det de för att den minner om cyklar från fornstora dar, då allt var enklare. Mer analogt och lite mjukare. En tid då man som stockholmsbo inte attackerades ofrivilligt verbalt av Framåt Unga Män med handsfree och “absolut!” införlivat i varannan mening när man gick på kafé. Men nog om ironi. Men ändå. Ironiskt nog är dessa tider mer förvirrande än någonsin tidigare – alldeles särskilt i cykelvärlden med alla kategorier som föds om, stöps om och sjösätts som det nya svarta.

Men vi drar i väg på en tangent.

Skeppshult STC var det. Funderingen som har satt sina klor i PB:s hjärna är om och när någon kommer att ta en slik ram och gaffel och kitta om den till ett verktyg som går att använda som en multiunderlagscykel? Fundamentet finns ju där i form av en stadig ram och gaffel. Nog går det att klämma in lite andra prylar för att vidga cykelns operational window litegranna?

Kolla bara hur trevlig och rätt den ser ut:

Ett fundament som går att bygga på för framtiden. Byta en del där och en komponent här och vips s får man ner vikt och upp prestandan.

Eller den här modellen i utilistiskt mörkt skogsgrön:

Prylbloggen ser så himla mycket att arbeta med hära! Någon får fläka upp punglädret och investera i en STC / Favorit och gravelifiera den ordentligt. Prylbloggen sätter sig i favoritfåtöljen med en espresso och surfar lite på Instagram så länge…

Läs mer om Skeppshult STC här 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.