Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

En iakttagelse av ett anammat uttryck

Wattmätare. En försvenskad tillpassning av ett tillbehör som SRM var en av de första att saluföra och slå igenom med. Lite samma visa som “karbån”, “karbon”, “carbån” et al som går att läsa i för många säljesannonser på internet.

Men för Prylbloggen har “wattmätare” alltid rungit lite snett. En mätare som räknar watt? Effektmätare som vi länge har beskrivit träningsverktyget som, lierar sig närmare vad just en effektmätare faktiskt gör.

Och se. Prylbloggen har på minst halvannat dussinet olika och vitt skilda håll läst, sett och hört “effektmätare” börja användas av både lekmän såväl som branschfolk, både i direktsändning av Tour de France som på nätet. Tack säger vi, för “wattmätare” har vevats runt alldeles för länge nu i cykellandet Sverige.

Nästa käpphäst är “karbån”…

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.