Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

En prislapp för tungbetalare

Ben Delaney på Velonews är alltid läsvärd som en erfaren tunga i en värld alltmer saturerad av yngre digitalistiska hyperpratare/tyckare.

Senast har han provat en raffinerad Moots, som på många sätt är alldeles utsökt tillagad. Men Prylbloggen fastnar allt mer på de trinda prislapparna i cykeluniversumet. Vamoots RCS som Delaney provar ringer in på 13000 amerikanska dollar. Med marginal.

Och vi är ledsna, men det är en sådan mäktig hög med pengar att man glömmer bort att andas ordentligt en sekund. Och Moots är på intet sätt ensamma om detta. Kanske har de också lite mer marginal och skäl att ta ut dessa siffror, då de är en operation som fungerar gott och väl i det fördolda jämfört med de stora drakarna.

Men. Prylbloggen har forsat fram hela året på cyklar som i sammanhanget kan köras in i ditt garage för priset av tätningsvätskan i TL-däcken på den där krokodilcykeln. Och det finns en svårdefinierad njutning i det.

Den senaste i PB:ens stall? En instegs-Merida CX med metallram, 8-delad Shimano Claris, rudimentära mekaniska skivbromsar och hjul tunga som alla Heffaklumpar i hela världen. En Lada Niva i en värld av Bentley Bentaygas, RR Cullinans och Range Rover Autobiogarphies.

Bara slå på och sätta sig och cykla, parkera och lämna och slå av. No worries.

Enkel. Billig. Stark. Välj alla tre.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.