Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

“Enligt Strava”

Andrahandsmarknaden är ett härligt hav av (h)allehanda hårdvara som samlas under paraplyet veloism. Det är ju en av de främsta folksporterna i Sverige – att göra en bra deal, en snabb affär och et kvickt avslut på rot, med en för bägge parter lagom nöjd – eller missnöjd – summa som köpeskilling.

Så Prylbloggen har lagt märke vid en intressant social rörelse när gemene man ska saluföra sin cykel på exempelvis Blocket. I mer än en annons beskriver säljaren sin trotjänare med så färgande och positivt tingande ord som bara går. Och naturligtvis efter egen ekvilibristiska ordförmåga. Det är förresten värt ett inlägg för sig. Kanske nästa gång.

Men det som ligger till grund för PB:s funderande är ett i annonserna pekuliärt referat till objektets körsträcka – mer specifikt till online-tjänsten Strava.

“Fantastick sykel säljes 28 tum ram storleck 24 tum hjul den bästa man kan köpa har gått 150 mil enligt Strava”

Detta är både intresse- och svagt oroväckande i lika delar. Intresse för att det alltid är just intressant att veta hur objektet X man är spekulant på har nyttjats, men också oroväckande då PB skönjer en svag trend till att man som medborgare i Landet skyller ifrån sig på Maskinerna.

“Den har ju gått 100 mil – enligt Strava – så att ramen håller på att rosta sönder och hjulen skevar med en decimeter har jag ingen aaaning om”

Lite spetsigt, men ni hajar vart det håller på att barka. Om vi huvudlöst låter maskinerna ta över istället för att använda vårt sunda förnuft.

Inget ont om den nämnda online-verktyget, naturligtvis. Och om det är någon som har en fin gammal stål-CX så vet ni vad ni ska göra med den. Sälj den till mig. Och inga krav på random “gångtid enligt Strava”…

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.