Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Enve lanserar fatbike-gaffel

Ja, fatbike är fotfarande en grej. En gång i tiden var fatbikes lika sällsynta som dedikerade grushojar. Men sedan tog det fart och varenda tillverkare värd namnet skulle ha en mountainbike som tog däck på 4 tum och mer på programmet. De senaste åren har det känts som om fatbike som företeelse fortfarande existerar, men den största och hårdaste vinden har tappat segel lite. Kanske är det bara så att det har skett en naturligt stämning i bäcken helt enkelt och att man använder dessa cyklar där de gör mest nytta – i Arktis typ. På snö och sand. Men det är intressant att Enve med säte i Ogden, Utah, USA nu lanserar en fatbike-gaffel i kolfiber. Måtten ligger på 15 gånger 150 millimter för navet och gaffeln accepterar bromsskivor mellan 160 upp till 203 millimeter. Vikt 748 gram.

Pris? 625 dollar.

Läs mer här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.