Henrik Orre sjösätter kokbok för gruset
Det här var ju en trevlig överraskning. Henrik Orre som för de flesta kanske är mest känd för att ha varit residerande chef för Team Sky en gång i tiden och sedermera kokboksförfattare med inriktning på velociped-fararföda – den första boken heter Velochef – har sjösatt nästa kapitel av sin författarbana: en bok som heter Outside is Free och riktar fokus på maten vi inmundigar när vi är ute på grusdammande äventyr. Henrik trycker på att den födan inte behöver vara smakfattig och enbart ett torrt verktyg för att nå ett mättnadsfyllt mål, utan betydligt mer än så. En upplevelse. En tid för eftertanke och reflektion. Och njutning.
En fin gest är att boken kommer i ett skyddande fodral – till vänster i bild – och ett lättviktigt verktyg för att ät-skeda, kallad Spork. Förövrigt en annan svensk tillblivelse. Boken ser ut såhär :
Behöver vi säga att aptiten nådde skyhög nivå efter att vi såg den här bilden?
Kan man beställa catering av Henrik nästa gång man är ute och gravelererar?