Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Ny generation Shimano S-Phyre för 2021

Den tredje generationen av Shimano:s finaste landsvägsskor har introducerats med produktkoden S-Phyre RC902. Shimano vill framhålla tre olika områden som de har fokuserat på under utvecklingen:

Funktionsspecifika zoner (rätt stöd, rätt flex, rätt komfort), optimerad kraftöverföring och en vidare förfinad passform för alla storlekskombinationer – ordinarie storlekar, halvstorlekar, extra bredd och damstorlekar. Överdelen som kallas 360° Surround Wrapping Upper, har varit en viktig pusselbit för att nå detta mål. Den omsluter foten likt en kokong och sveper in den från ovansidan och runt hela skon till yttersulan. Yppersta komfort matchat med wattförvaltning på den högsta nivån. BOA:s senaste snurrspännen Li2 figurerar också – spännena bygger mindre på höjden och erbjuder en finare tvåvägsjustering jämfört med den tidigare varianten IP1 som nu ersätts.

Shimano S-Phyre RC902 väger in på cirka 235 gram och levereras i storleksgapet mellan 36 upp till 48. För damcyklister hänvisar Shimano till modellen RC902-W. Varianten finns i vitt och har en något snävare läst och ovansida. RC902-W kommer finnas i storlekar från 36 upp 44.

Skofamiljen RC902 kommer finnas hos handlare i december och det rekommenderade priset ligger på 3999 kronor.

Läs mer om nya S-Phyre RC902 här.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.