Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Ny-retro Schwinn-klünker by Mone

Cjell Mone har vi skrivit om tidigare på Prylbloggen. Mone fick sin start inom custom-världen på BlackSheep i Fort Collins, Colorado, en annan manufaktur som PB har en del erfarenhet av. Men klunkerz var det. Exempelvis denna neoretro-hoj som syns här nedan. PB har nämligen en djupt rotad fabläss för cruisers/klunkerz/ratbikes av denna sort, cyklar som man räddar från rännstenen, tweakar en smula och monterar lite moderna delar på för att sedan användas på sätt som dess ursprungliga konstruktör inte såg framför sig. Det är något lockande med detta – att ta något gammalt, se om det, smörja, putsa och feja och uppdatera med friska däck, bredare styre och en hälsosam drivlina, för att sedan konsumeras med ett brett smil på fejset.

Den här hojen är ett bra exempel på detta. Cjell skriver själv på sin hemsida att han gillar att ta något gammalt och friska upp det gamla med lite nytt för att skapa eller kanske ge det gamla ett nytt liv. Kanske den bästa formen av den cirkulära ekonomin som man talar om just nu i samhället? Hur som har Mone lagt tassarna på en gammal Schwinn-cruiser från 1962 och sprinklat sin magi över ram, hjul och gaffel och resultatet är alldeles, alldeles underbart:

Faktum är att denna hoj ger Prylbloggen sån inspiration att denne kanske till slut får fart och faktiskt gräver fram sin gamla Kona-cruiser ur källaren och iordningställer den som vinterhoj/”träningscykel”…

Läs mer om Cjell Mone här

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.