Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Nya hjul från Shimano?

Ett nav. 32 ekrar. Och en fälg. Blir ett hjul.

Nä. Det var många månvarv sedan som dagens hjul kunde beskrivas med det receptet. Eller låt gå att det på ett teoretiskt plan fortfarande rör sig om liknande komponenter, men utvecklingen i den här delen av cykelsfären har sedan länge tagit rejäl verkshöjd.

En av de stora tillverkarna är japanska Shimano, som saluför hjul från en relativ spottstyver upp till läge-att-inteckna-huset. Var på denna skala som hjulen i länken kommer att höra hemma är oklart, men tekniskt ser de helt klart lovande ut: lagom djupa, bredare än dagens högkalibriga Shimano-hjul och – naturligtvis – förberedda för skivbroms med CenterLock-fäste. Introduktion för säsongen -21?

Läs mer här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.