Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Nya pedaler från Shimano

Branschjätten Shimano har i dagarna lanserat ett knippe med pedaler som riktar sig från rekreationscyklister till entusiasttrampare.

Först ut är PD-ME700, ersättaren till den minst sagt pålitliga PD-M530. Plattformen är lite större och bredare för att ge en stadig plattform att arbeta med. Vikten uppges till 530 gram och det rekommenderade priset 529 kronor. Ett par SM-SH 51-klossar ingår. Tack för det!

Dessutom sjösätter Shimano också ett par intressanta plattformsmodeller, PD-EF 202 och PD-EF 205:

Shimano PD-EF 202 – 399 kronor
Shimano PD-EF 205 – 449 kronor

Shimano beskriver dessa pedaler såhär:

“De nya pedalerna PD-EF205 och PD-EF202 är inte bara snygga, utan också lätta för att vara plattformspedaler i metall (612 gram respektive 512 gram). Med en slank profil, bred kontaktyta och flera olika färger, är detta en attraktiv uppgradering för många MTB-, trekking och pendelcyklister.”

Mm, vidare:

“Båda pedalerna har en stor konkav plattform som skapar en bred kontaktyta för skorna och trampstabilitet i plattformen. Nya PD-EF205 har täckta insatser i resin och passar för lättare MTB-cykling, stadscykling och trekking med vanliga skor. PD-EF202 har i sin tur öppningar för hålla undan lera och smuts, och är bättre lämpade för el-MTB med exempelvis gymnastiskskor.”

“Båda pedalerna har en stomme i lätt aluminium, en tålig pedalaxel i slitstarkt rostfritt stål, och är designade på samma sätt som Shimanos dyrare modeller – kompletta med kapslade lagerenheter som går att serva, vilket betyder att du kan ha dem länge på din cykel. PD-EF205 har en friktionsplatta i resin för extra bra grepp på vanliga skor, medan PD-EF202 är försedd med piggar för optimal kontakt med platta skosulor. Tillgängliga färger är svart, silver, röd, blå och guld – alltså något för varje smak.”

Läs mer om PD-ME 700 här…

om PD-EF 205 här…

och om PD-EF 202 här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.