Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Paul Brodie – motorcykelbyggaren

För oss som var med under det arla 90-talet så var Paul Brodie:s kreationer snudd på urtypen för hur en mountainbike skulle se ut. Egentligen. Modellerna Brodie Catalyst, Romax och Sovereign var ändamålsenliga, smutta och eleganta cyklar. Kona:s hardtails under den här perioden kunde vara en karbonkopia – give-or-take. För de av er som också gillar grafiska detaljer var Brodie:s logga också en trevlig, minimalistisk detalj:

Numera driver Paul Brodie Flashback Fabrication, en firma som pysslar med lite av varje inom metall och hjul. Som denna fantastiska handtillverkade motorcykel:

Läs mer på Brodie:s hemsida – Flashback Fabrication 

Och dagens Brodie finns här – lite mer modernt, lite mindre charm

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.