Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Roval vidgar dina vyer och sina fälgar

Breda fälgar är en trend som verkar vara mer än en trend. Förenklat – desto större fälgens innerbredd är, desto bredare tillåts däcket att pösa ut i sidled. Detta skapar i sin tur en positiv spiral där både komfort och kall effektivitet faktiskt lyckas samsas. En win-win.

Den anrika hjultillverkaren Roval som under de senaste åren kamperar med branschjätten Specialized, har i dagarna introducerat ett par intressanta hjulset.

Roval Terra heter modellen som finns i två versioner: Terra CLX vars fälg är 25 millimeter bred och 32 djup och storebrodern Terra Evo som tar bredafälg-konceptet till en ny nivå. Hela 30 millimeter spänner det så kritiska ID-måttet vilket innebär att matchande däck tillåts breda ut sig på ett synnerligen komfortskapande sätt. Kolfiber är materialet som använts för att tillverka fälgen och det är en massiv bidragande faktor bakom de minst sagt konkurrenskraftiga hjulvikterna. Blott 1357 gram för CLX Evo, en siffra som i stort sett är ohörd – hittills ska vi tillägga – för ett hjulssystem som inbjuder till oasfalterade cykelupplevelser…

Svenska Cycling Plus ser framemot att prova de nya Terra-hjulen för att ta reda på hur kompatibla de är med svenskt grågrus och gruggig granit…

En annan reflektion kring Roval som märke, är att de Terra som syns på bild i pressmaterialet är monterade på andra cyklar än Specialized. Allroad-hojarna man valt är levererade från mindre indie-tillverkare som mest kokar ihop ramar a la carte mot noggranna recept. Vi tolkar detta som ett tydligt tecken på himlen att man låter Roval få sprida sina vingar en smula mer för att bli en konkurrent på allvar med de stora drakarna i hjulbranschen. Med basis kring de erfarenheter vi har med märkets tidigare produkter så applåderar vi detta beslut och kommenterar: -Inte en dag för tidigt!

Läs mer på Roval:s hemsida

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.