Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Sonder + Pinion

En intressant upptäckt, i alla fall för Prylbloggen, är brittiska Sonder. Sonder tillhör Alpkit-imperiet och saluför som sådant högst konkurrenskraftigt materiel inom cykelgebitet.

Sonder Camino – grus och asfalt

Faktum är att firmans produkter är så pass klok-konstruerade att PB själv funderar på att lägga en order på ett Sonder Camino-ramset, för att apteras i daglig tjänst. Priset är attraktivt, likaså ramens sammansättning och visuella utseende och då vi sitter på ett par Fulcrum-hjul som skulle passa som hand-i-handske hovrar vi med fingret ovanför beställ nu-knappen…

Men det som fick oss att reagera är denna fina allround-hårdsvans. Tillverkad i titan, rullandes på 29-or och med kugghjulen huserade i en växellåda från tyska Pinion. Priset är satt efter germansk precisionstillverkning, men Prylbloggens erfarenhet av Pinion är att gearboxen levererar propulsion som är det närmaste vi upplevt en traditionell drivlina. Och det är ett mycket gott omdöme.

Jämfört med Rohloff (som vi alltid upplevt har varit ett svar i väntan på en fråga – kanske är e-cyklarnas definitiva genombrott den nisch som Rohloff väntat på?) är skillnaden tydlig. Rohloff mer drag – Pinion mindre drag. Om HiFi-analogin tillåts är det som att ännu en slöja har dragits bort från högtalarna. Signalen är tydligare, fiolerna spelar finare, klarinetterna hörs klarare och dirigentens order översätts mer direkt. Till bakhjulet.

Sonder Signal med gearbox-drivlina

Läs mer om Sonder här

Läs mer om Alpkit här

Läs mer om Pinion här

Läs mer om Rohloff här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.