Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Tretton på dussinet – Rotor levererar

Vi går i väntans tider. Väntar på att Shimano ska dimpa ned med tolvdelat för lands- och grusvägen, då japanerna redan tillverkar en 12-växlad grupp för mountainbike under namnet XTR M9100. Särskilt då både konkurrenterna SRAM och Campagnolo tagit klivet upp till dussinet kassettkuggar redan.

Men Rotor gör en one-up på alla med sin 1 gånger 13:

Rotor 1X13

Grupp, komponenter och hjul finns i en uppsjö med varianter för att täcka in gamut från den lenaste landsväg till gnörvligaste grus. En fascinerande upprustning måste vi säga och driver frågan om var och hur utvecklingen kommer att ta vägen och vilken skepnad morgondagens växelsystem kommer att ta sig ut. Minns CeramicSpeed med sitt paradigmskifte till koncept. Prylbloggen ger i alla fall Rotor två tummar upp.

Läs mer på Rotor:s hemsida

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.