Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj: Allied Able flatbar

Denna veckas gruscykel representeras av amerikanska Allied:s Able. Modellen är omedelbart igenkännbar genom det uppdragna högra kedjestaget, en designfiness som florerade en smula för runt 30 år sedan och som nu plockats upp igen. Allt går igen.

Allied Able Flatbar

En annan intressant komponent är det raka styret. PB har själv experimenterat med bortåt 800mm breda rakstyren på en aluram konstruerad för 700c-hjul skodda med moderna däck. På något sätt var denna skapelse inte en 29-tumshardtail, utan en cykelcross kittad just med ett rakstyre modell entums-rise. Varför? Tja, för att man kan. PBs moddade gamla Stevens var alert lätt, raskt vaken och uppfriskande enkel. Liksom – håll händerna här och bara här på styret och trampa, trampa, trampa. Så enkelt, så lockande.

Vad som ryms under paraplyet “gravel” är det mesta och de flesta och det lekfulla experimenterandet är en stor del av den nyvakna frihetskänslan.

Läs mer om Allied:s Able här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.