Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj – Allied Allroad, igen

Ja, vi har skrivit om Allied tidigare, Tony Karklins företag som delvis är byggt på kanadensiska Guru och det maskineri som las ut till auktion när de gick belly-up. I konken alltså.

Vi är positiva till att folk vågar dra i gång nya firmor och fler cyklar är alltid fler cyklar som är trevligt, men när man tar sån verkshöjd som Allied så blir vi lite nervösa att det kanske blir lite av ett luftslott av alltsammans. Men de har teknisk know-how och ambition så vi hoppas att de kommer hitta sina vingar. Ett verktyg för att göra det är Allied:s multimodell Allroad. Syftet med Allroad är att närma sig segmentet som täcker in vägar bortom de asfalterade vägarna med en cykel som i botten är en landsvägscykel, men som är trimmad för att kunna hantera tuffare underlag. Jämför med cyklar som i det närmaste är ombyggda mountainbikes, med fästen för allsköns parafernalia.

Allied Allroad är inte en sån cykel. Och det är bra med alternativ.

Läs mer om Allied här 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.