Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj – Brodie Romax

Vi skrev ju om kanadensaren Paul Brodie häromdan. Mannen som låg bakom några av de finaste handjagade cykelramarna på scenen under det arla 90-tal. Numera gör han annat och Brodie är Brodie mest i namn. Men det gör inget när de producerar sådana här fina och funktionella hojar. Ett exempel är veckans gravelhoj Brodie Romax:

Brodie Romax 1X

Ram i aluminium, CX-gaffel i kolfiber från TRP, drivlina signerat SRAM Rival, sadel från WTB, rullgummi från Clement och genomgående axlar med DT Swiss-snabbkopplingssystem gör sammantaget Romax till ett kompetent järn för både in- och utsidan av en avsnitslad cyclocross-bana.

Och ja, modellen finns med framväxel, eller 2X på Brodie-anska. Om hojen går att få tag i Sverige? Maila B och fråga.

Läs mer på Brodie:s hemsida 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.