Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj – Cannondale SuperX med flatbar

Hej. Det är Veckans Gravelhoj igen. Och det är återigen också Cannondale:s SuperX som söndagens strålkastare faller på. SuperX och dess aluminium-lillebroder CAAD X, är ett tryggt val för alla som vill ge sig ut i den stora vida världen – oavsett om det är på insidan eller utsidan av en snitslad tävlingsbana. Skillanden mellan de tidigare SuperX vi skrivit om och denna är att just detta ex – som vi gissar är en SuperX Di2 med dess karakteristiskt orangea lack – har ett rakt flatbar istället för bockstyret som modellen kommer med från fabrik. I sig ingen gigantisk upptäckt, men Prylbloggen känner med sina allra längst bort befinnande känselspröt att det kanske är en begynnande ny fåra i gravelvärlden vi ser nukleus för. Flatbar-hojar har hitintills alltid känts som mest hörahemmande på citybikes / “racerhybrider” i folkmun. Men PB har under sina många och långa sessioner ackompanjerade av en kopp kaffe, siktat en rad 700C-hojar med just flatbars istället för ett flareat bockstyre. Nästa kapitel i grushojens historia? Kom ihåg var ni läste det först.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.