Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj: Open UP

Gerard Vroomen:s och Andy Kessler:s OPEN tillverkar en handfull men signifikant gränsöverskridande cyklar: UP och dess nära syskon U.P.P.E.R, WI.DE och XC-mountainbiken ONE+. Av dessa är det de numera välkända gravelhojarna som med eftertryck har satt OPEN på kartan.

Ett inringande ord som någorlunda beskriver UP(PER) är RoadPlus – ramarna tar både 700c-hjul från 28 millimeter och uppåt hela vägen till 650b med 2.1 tums breda däck och bereder därför vägen för framfart tills vägen tar slut och natur, sten, grus och vild skog börjar.

OPEN:s WI.DE är en sådan signifikant milstolpe att den givits den främsta typen av uppskattning: flera dussin av kloner, efterapare eller “homager” har kommit ut på marknaden efter att fördelarna med modellens droppade kedjestag blivit för uppenbara att ignorera.

Men det som lockade med OPEN just denna söndag är att UP och U.P.P.E.Rn saluförs i en icke-målad version kallad RTP eller Ready To Paint. Som sådan har man därför kunnat ta del av olika OPEN:s med en bred repertoar av custom-lackeringar. Nedan ett par olika exempel:

Lekfullheten med en ram och gaffel som listar 2900 euro för UP och stadiga 4500 euro för U.P.P.E.R kan sammanfattas som självsäker. Vi är bara glada över att alla därute med medel för att bli en i klanen OPEN inte låter slika petitesser hindra en från att uttrycka sig själv. Två tummar upp.

Läs mer om OPEN UP här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.