Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj – Salsa Stormchaser

Salsa gör i sanning ett veritabelt kaleijdoskop med cyklar dessa dagar. Tiden då Ross Shafer tillverkade A La Cartes draperade i mångkolorerade dutt-lacker med pepperonis är saligt avsomnad.

Numera ägs Salsa av QBP och marknadsför en stadig rollodex med hoj för allehanda äventyr. Modellen Prylbloggen fastnade för av lite olika skäl är Stormchaser. På många sätt så himla rätt. På andra sätt sådär. Vadådå?

Kanske är det ett tecken på en tilltagande ålderdom, men när en handfull med aluminiumrör behöver säljas in med två dussin bulletpoints, så har PR-avdelningen slagit till med eftertryck. PB sitter på sin veranda och ser på sina gamla hybridhojar från tidigt nittiotal – stål, cantileverfästen, gängade vevlager, kanske 1 1/8-styrlager – och (f)underar stilla hur mycket sämre en stålhoj med ett kvarts decennium under sina hjul egentligen kan vara jämfört med det senaste och bästa?

Eller är Prylbloggen för snorpig? Vi gillar ju singlespeed, rakt, rått och reko, så vad är det som ringer så skevt med detta:

Superfin jö. Men priset är ett ordentligt hinder. För ett ramset – en ram – vill Salsa ha 1500 dollar. Vi är ledsna men det är bara för trindt tilltaget oavsett hur mycket flatmount, eller genomgående axlar eller bentobox-bultar som anrättningen är dekorerad med.

Eller? Den där koppar-tintade lacken är ju fin-fin… Finax? Hallå?

Läs mer om Salsa Stormchaser här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.