Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj – Sempreverde

Ibland så händer det att man stöter ihop med sina kollegor vid vattenmaskinen – den digitala vattenmaskinen alltså – och byter några ord en stund om ditt och datt och mest om det senaste, mest grymma och ballaste i cykelbranschen. Därför fann Prylbloggen sig snacka lite med chefred. Hågård om customcyklar häromdan. NAHBS-mässan gick nyligen av stapeln och PB lider fortfarande av njutningens svallvågor av att sätta sig in i alla goa oh trevliga reportage från allehanda representanter från velo-media som var på plats. Radavists och CyclingTips många och full-lödiga reportage kan rekommenderas.

Sempreverde CX

Men hur som. Chefredaktör´n och undertecknad bubblade lite om en inhemsk cykelsnickare. För några stenkast utanför Stockholms tullar har en svensk ram-knackare satt upp sitt tält. Nope Cycles heter företaget i fråga och har under lördagar öppet hus för nyfikna. Ett besök där står på listan för PB.

Men i sammanhanget släpper redaktörn att han själv har tvenne hemkokta ramar under bältet. En CX-ram i djupviolett, egensvetsad entums-framgaffel med skivbroms och hela kokabongen dekorerad av en synnerligen elegant rostfri gaffelkrona. Ett material som är ett av de mer bångstyriga att ha att göra med.

Slutresultatet är en slank och höggradigt kompetent hoj som faktiskt förde chefredaktören till en guldmedalj i H30 i just cykelcross. Så nu undrar vi bara när HH ska plocka upp svetsen igen?!

Läs mer om Sempreverde här 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.