Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Veckans gravelhoj – Trek Crockett

Vi erkänner. Vi håller upp händerna och säger som det är: Prylbloggen kan ha skrivit lite för ofta och lite för mycket om det magiska multi-materialet kolfiber. Ett japanskt Torayca-ark – tusen sätt att manipulera styvhet, eftergivlighet och den eviga balansen mellan dessa karakteristika. De traditionella ämnena för ramkonstruktion kan därför te sig en smula retro.

Men metall som material för att tillverka cykelchassin är på intet sätt passé. Trek:s CX-hoj Crockett är ett bra exempel på hur sofistikerad den moderna aluminium-ramen numera är:

Anrättningen består av samtliga kontemporära standarder, tekniker och konstruktionssätt och är dessutom kryddad med Trek:s trevliga ytskikt (som det heter i bostadsannonser). Årets lackeringar för både storebror Boone och Crockett ser väldigt fina ut och vi ser framemot att kika närmare på Wisconsin-märkets mångsidiga cross-hojar. Här nedan ett exempel, Crockett 5 Disc:

Läs mer på Trek:s svenska hemsida

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.