Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Z-teambike anno 1990

En gång i tiden var Prylbloggen helt infatuerad med Greg LeMond och allt vad kalifornianen tog sig för. På flera sätt var det LeMond som tände racer-glöden hos PB: när amerikanen cyklade på Bottecchia under -89 – då han som bekant knep slutsegern i TdF med åtta ynka sekunder – var det en Bottecchia Prylbloggen skulle ha. Vad det blev av den hojen är en annan historia.

Under 1990 trampade LeMond för barnklädesgiganten Z med Roger Zannier i spets. Verktygen för kampanjen hette samma sak som Greg och var lackade i en underbar trippel-fade:

En ikon i flera avseenden… För mer om Team Dream, läs här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.