Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Prylbloggen

45NRTH plus Red Wing Boots

45NRTH är en firma som såg dagens ljus för bara en handfull år sedan. Snabbt blev de ett självklart namn för folk som hellre cyklar på platser där det är kallt, snöigt och/eller är täckta av en svår skorpa av superskarp is. Men i början så behövde folket på Förtifem ett handtag i det här med att tillverka skor på en industriell skala. En av grundarna körde ner till högkvarteret för den ikoniska tillverkaren av amerikanskt workwearmode för fötterna – Red Wing – för att lära sig alla intrikata knep kring hur man egentligen producerar skor. De bägge företagen ligger bara en timma från varandra i delstaten Minnesota.

Resultatet är bland annat den numera moderna klassikern Wölvhammer. En Aerogel-insulerad SPD-känga för alla som lider av svår frysfot. 45NRTH säger att de gick in i projektet från det andra hållet. istället för att utgå från en cykelsko och modifiera den för att passa som vintersko, tog de sin start i en mountaineering-känga och trimmade den för att passa cyklisters krav och önskemål på en sko för kallt väder. En rejäl doja – se nedan.

SH7260-01

 

Och nu har de bägge företagen med säte i delstaten med en hög andel svenskättlingar, gjort en colab:

45 NRTH X Red Wing Wölvhammer Leather. En limited edition-version av megakängan i Red Wings fina lokalproducerade fotläder, vita sula och och snabbsmidig nylonsnörning. Snygga. Och ligger i pris blott ett tiotal dollar över sin reguljära svarta utilistiska märkesbroder. Ett nobrainer-köp?!

SH0160-03 SH0160-04 SH0160-05 SH0160-07_cropped

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.