Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons
Annons
Annons

Effektmätare från Specialized

Avdelningen effektmätare blev precis lite mer välpopulerad, då amerikanska Specialized nyligen lanserade sin egenproducerade vevarmsbaserade variant.

specialized-power-meters2

Specialized:s mål var att skapa vad de själva hävdar är den lättaste och mest precisa effekmätaren på marknaden. Specialized har samarbetat med den kanadensiska firman 4iiii och utfört egna tester tillsammans med locomotion Lab i Colorado för att nå sina mål.

specialized-power-meters3

Specialized uppger en precision på mellan +/-1.5% med temperatur kompenserad firmware. Effektmätaren stödjer både ANT+ och Bluetooth och Specialized har en egenutvecklad app för att kunna ställa in och diagnostisera vevarna. På bilden längst upp syns den lättaste varianten: 440 gram för S-Works med vevar i kolfiber och effektmätare i bägge vevslängarna.

specialized-power-meters1_0

 

Specialized har andra alternativ som passar de flesta plånböcker: en enkel Ultegra- och 105-vev där man alltså enbart mäter på den vänstra vevslängen. Pris? kring 400 dollar.

Läs mer på Specialized:s hemsida

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på fyra och två hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar