Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Prylbloggen

Ingen mänska en ö

Såg ni den här helt fantastiska cykelfilmssnutten som vi skrev om häromdan? Brandon Semenuk kör så stort, fett och snyggt att vi på redaktionen och ett samstämmigt internet trillade av våra stolar. Vi har dessutom redan korat den till årets film.

Det ser så lätt och ledigt ut när kanadensaren surfar över de gigantiska hoppen. Poesi nästan. Poesi till det mest krispiga däcksljud vi någonsin hört, kryddat med lite fågelkvitter och ett febrilt kassettickande. Dirten måste vara oerhört välpackad. Tidvis låter det nästan som en stenhård bakelit-kula som löper nerför en träränna.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=p7o77ZMinRY&w=640&h=360]

Men det som fick mig att gå tillbaka till Brandons åk – förutom att det går att se den ett dussin gånger på raken utan att tröttna – är att han vid 0:44 liksom sladdar/lägger ner hojen på ett sjukt ballt sätt. Döm om min förvåning när jag klickar runt bland allehanda videos på YouTube och hittar den här på motocross-åkaren Tim Gajser görandes vad som i MX-kretsar kallas för en Bubba Scrub.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rQPm4Hb7vvc&w=640&h=360]

En teknik för att minska tiden i luften, landa fortare och axxa vidare. Sen ser det fruktansvärt svalt ut. Som att jonglera med fyra sylvassa knivar medan man lojt äter ett äpple och småpratar med sin kompis.

Intressant och kul att se hur åktekniker från MX-världen används på cykelsidan. Och tvärtom.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.