Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons
Annons
Annons

Innovativt bockstyre från Soma

Soma. Ett av de där små, snabba, lättrörliga, agila cykelfirmorna som det verkar strösslat med runt om San Francisco i Kalifornien. Soma har en lång rad med intressanta stålramar för allehanda discipliner på programmet. Men föremålet för måndagens bloggpost är ett bockstyre som bryter mot alla konventioner.

Soma Pickup-Artist: En av Somas intressant stålcyklar. Just denna en praktisk lastcykel.
Soma Pickup-Artist: En av Somas intressant stålcyklar. Just denna en praktisk lastcykel.

Soma Condor heter styret. Ett styre som Soma själva placerar i det alternativa facket. Och vi förstår lätt varför Condor är en hybrid mellan ett bockstyre och ett riser-styre. Och till en början måste man läsa beskrivningen både en och två gånger för att förstå:

“It has rise, backsweep, upsweep, and flared drops.” I sitt bredaste utförande på 44 centimeter, är den flare:ade delen i bocken hela 49 centimeter bred. Trewlich!

Condor spretar åt alla håll och sprider ut sina vingar likt en Kondor. Ett bockstyre som 90 procent av alla som cyklar bockstyre-cyklar egentligen skulle köra med? Kolla bara:

Skärmavbild 2017-11-12 kl. 10.54.08 Skärmavbild 2017-11-12 kl. 10.54.21 Skärmavbild 2017-11-12 kl. 10.54.32

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på fyra och två hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar