Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

OS-guld till Jenny Rissveds

Så Jenny Rissveds från Falun tog OS-guld i damernas crosscountry. Notera skillnaden mellan “tog” och “vann”. Medaljen av ädlaste valör fanns där och väntade på henne, så då cyklade hon på det sätt som krävdes för att knipa den. Helt enkelt. “Vann” har en doft av tur och att alla planeterna stod uppradade i linje. En doft av opportunism. Jenny struntade i det vaga begreppet tur och arbetade istället för att hon skulle ha guldmedaljen runt halsen.

Jenny har alltid haft en målmedvetenhet urfräst av det mest fasta och sega Sandvik-stål som gått att uppbringa. En fokusering på målet som tydligt synts när hon suttit på cykeln och låtit sina ben tala.

Ta det sista varvet som exempel.

Där hennes mottävlerskor blev slagna ur spår och hejdade i sin framfart av stenhindren, så rullade – nej, gled – Jenny uppför på ett mycket kontrollerat och naturligt sätt. Nästan som om hon inte ens ansträngde sig. Terminator på hjul?

En inte alltför vild gissning är att vi och världen kommer få se mycket mer av Jenny Rissveds i framtiden…

Redaktionen gratulerar Jenny R till guldet!

Läs mer på Jennys hemsida 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.