Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Prylbloggen

Shimanos DuraAce-effektmätare

Shimano har en effektmätare på gång. En egentillverkad effektmätare. FC-R9100-P. Ingen mega-nyhet längre, men ändå. Jag minns fortfarande ett möte och fråga och förvånad blick från en Shimano-anställd på Eurobike 2013: Hm, men ni på S har en egen wattmätare på gång eller hur? – Öh, nä, vadå!?

1481109607453

Jag parafraserar lite. Men med tanke på de ledtider som finns i cykelbranschen, så är det ingen vild gissning att de var djupt nere på prototyp-stadiet med sin effektmätare vid den perioden. Och snart är den här. I alla fall på DuraAce-nivå. Vilket betyder ofelbar prestanda och funktionalitet i alla lägen. Till ett stadigt pris. Men det väsentliga, viktiga, det understrykbara och av högsta vikt är denna slutsats: någon gång kring 2021-22 kan vi beställa en sondsensor som mäter effekt i watt att montera på ett Shimano 105-vevparti. Till rimliga pengar. Det, kära läsare, är utveckling.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.