Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Prylbloggen

Slanglöst utan kompressor

Slanglöst. Ett ord som blivit allt mer populärt i cykelkretsar de senaste åren. Genom att eliminera innerslangarna och köra ´tubeless´med lämplig tätningsvätska, så eliminerar man också risken för klämpunkteringar – ´pinchflats´. I stort sett i alla fall. Och i teorin.

Med rätt (läs: kompatibla) däck, fälgar och tätningsgucka, så kan man få till ett tätt giftemål mellan dem med en vanlig golvpump. Om inte det fungerar, rekommenderar proffsen att använda en kompressor för att få till den första explosiva volymen luft som får till tätningen mellan däckskant och fälgen.

Eller så kan man rigga en liknande setup som i videon nedan. Total kostnad? En handfull pengar. Du har säkert redan alla ingredienser hemma redan. En PET-flaska, en slangbit, ett par ventiler. Nota bene att du gör detta på egen risk.

En god idé är att dra några varv seg packtejp runt flaskan som de gjort i videon för att minimera risken för plötslig flaskexplosion.

En riktig ghettoblaster

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=EtmatxJG_zg&w=640&h=360]

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.