Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

BLOGGMENY
Annons
Annons
Annons
Annons

Veckans gravel-hoj

Gravel kallas genren som är så het just nu. Grusvägar som leder till ingenstans speciellt. Små äventyr med termospaus, kaffe, kaka och lite livskvalité. Redskapen för att cykla på vägar som saknar en beläggning av asfalt brukar bestå av cyklar med bredare växlar, bredare fälgar och bredare däck. En populär cykeltyp som somliga använt som bas för en grus-konvertering är CX-hojar. Cykelcross-jonnar.

Santa Cruz Stigmata: cykeln för alla vägar och icke-vägar
Santa Cruz Stigmata: cykeln för alla vägar och icke-vägar

Söndagens gravelcykel är kultmärket Santa Cruz och deras 700c-hoj Stigmata. Stigmata har tidigare varit växlad mer entydigt åt just cykelcross, men har sin senaste version breddats mot just den äventyrliga grustrenden Gravel. Kolfiberram och gaffel, genomgående axlar, plats för fläskigt gummi och fårlåtande geometri – vad finns det att inte gilla? Dessutom är det en j-vligt snygg cykel, inte sant? Kolla filmsnutten nedan för ett hum om var en Stigmata kan ta dig på för sorts äventyr… Cue DH-hjälten från Sheffield: Steve Peat med polare

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=cLbt-Nu1jyk&w=640&h=360]

 

 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på fyra och två hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar