Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Skojarna på All-City har gjort det igen. Skojare? Macho Man, Natureboy, Macho King, Cosmic Stallion, Mr Pink, Space Horse, Electric Queen. Okej…? Vinnarna från senaste omgången V65 på ´Valla? Nope, namnen på de andra hojarna i All-Citys repertoar.

Och nu har de gjort det igen. Igen. Deras senaste stålbaserade hoj heter Gorilla Monsoon. Din gissning är lika bra som Prylbloggen. Men så heter den i alla fall. Och den där fejd-lacken är så varm att den smälter snön utanför fönstret. Gorillan tar både 700×42- såväl som 650×47-däck. Monstercross? AC kallar den för monstergravel. Oki. Hursom så är cykeln överströsslad med fästen för flaskor, pakethållare och lowriders. Ramen och gaffeln tar 142×12 bak och 100×15 fram med en minsta bromsskiva på 160 millis. Vevlagret? Brittiskt och gängat, tackar. Storlekar? Från en ittsy-bittsy 43 centimeter upp till gargantuiska 61 för de som ser ned på alla oss andra vertically challenged… Komplett kommer Gorilla Monsson kosta 2000 dollar. Lös ram? 850 dollar.

Rak, enkel design fullpackad med moderna lösningar och fästen för inga eller alla äventyr du kan komma på. Like, like och like.

All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-24-1068x712

All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-6 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-7 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-8 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-9 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-10 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-11 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-12 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-13 All-City-Cycles-Gorilla-Monsoon-27-plus-monster-cross-gravel-bike-14 All-City-Gorilla-Monsoon-gravel-plus-bike-geometry-2018

Läs mer om primat-monsunen här

40257576782_e0381552ee_b

Läs mer om hur All-City har resonerat när de utvecklade Gorilla Monsoon här.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.