Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Isländska Lauf såg dagens ljus i en kall källare i Reykjavik 2010. Företagets första produkt var gaffeln som inte ser ut som någon annan fjädrande framgaffel: Lauf Trail Racer. För att vara ett så pass ungt företag har Lauf tagit många till synes självsäkra och naturliga steg framåt – från den där första gaffeln till en komplett, modern grushoj vid namn True Grit.

ImageGen

Lauf beskriver True Grit som en mångsidig gravel- och äventyrscykel, med en aptit som sträcker sig från asfalt till singletrack. Ramen är konstruerad av kolfiber, har ett traditionellt (tack!) gängat vevlager och modern geometri baserad runt ett långt topprör och relativ kort styrstam. Naturligtvis är True Grit utrustad med en grusvariant av märkets bladfjäder-gaffel – Lauf Grit SL.

grit-sl

Som med många andra moderna cyklar så hör ett halvt dussin beskrivande slogan/fraser/kommers-ord till True Grit: Long 4 Speed (den där lång-långa topprörs-geometrin), In-N-Out vajer- och bromshöljesdragning, Beer or Gear (framväxel eller kapsylöppnare, RAoC (kolla upp det). Puh. Som tur är syns inte en enda tatuering på Lauf:s hemsida. Om än en del skägg.

ImageGen-5

För inspiration:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Nmqq0HFneOk&w=560&h=315]

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.