Prylbloggen
Svenska Cycling Plus
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Prylbloggen fick ett tips från TJ om ett nytt märke på den globala cykelarenen. Merit heter dem och är uppstartat av en cykelentusiast och ett ex-proffs. Cyklarna tillverkas i Taiwan av kolfiber från japanska Toray och är testade mot EN-standard.

Merit_Plus_2017_2

Det som fick oss att höja ett ögonbryn var multichassit Merit Gravel Plus. Helt tillverkad i kolfiber och med genomgående axlar om 15 millimeter fram och 12 millimeter bak och med ett droppat högre kedjestag, så tar Plus hjulstorlekar från reguljär landsvägsstandard på 700 x 23 via CX/monstergravel/grus 700 x 40 till 650b på 2.1 tum. Ramen väger in på 1110 gram utan gaffel och i storlek Small. Vevlagret är konstruerat mot standarden PressFit BB 386.  Man har två alternativ i valet av gaffel. Den stela kolfibervarianten väger 560 gram. Merit erbjuder också Gravel Plus med den unika isländska Lauf gaffeln Grit mot ett tillägg. Vilket för oss in på priset. Merit Plus med stel gaffel kommer in på 1443 euro. Varianten med isländsk bladfjädring betingar 1943 euro. Ramen finns i tre olika storlekar: Small 530, Medium 560 och Extra Large på 590.

slama_2

Elefanten i rummet är… ser den inte lite väldigt mycket lik ut 3T Exploro? Eller Open U.P? Bägge för övrigt produkter av Gerard Vroomen.

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.